Vragen? Bel naar: 06 429 976 69 

Jonge aanplant

Planten van jonge bomen, begeleidingssnoei en advies over de juiste boom op de juiste plek.

Aanplanten van bomen

Natuurlijk halen wij niet alleen bomen weg, maar planten ook graag jonge bomen voor u. Daar bij brengen we graag advies uit over welk type boom geschikt is voor deze omgeving en bodemtype. Zodat de boom goed gedijt in zijn omgeving en de boom duurzaam kan uitgroeien naar volwassen leeftijd. Een goed geplante boom kan wel honderden jaren oud worden. Een boom is pas volwassen als hij zijn maximale hoogte heeft bereikt, dit is afhankelijk van de soort boom.

Begeleiding van een jonge boom

Bij het begeleiden van jonge bomen adviseer ik de bomen eens in de 5 jaar de laten controleren. Wanneer er snoei nodig is, niet meer dan 20% van de bladmassa te verwijderen per snoeibeurt. Bij achterstallig onderhoud tot maximaal 40% van de bladmassa te verwijderen ter behoud van uw boom. Als je teveel weghaalt geeft dat de boom stress en dit zal de groei en ontwikkeling remmen. Tevens kan de boom daardoor volschieten met waterlot, dit zijn hard groeiende scheuten. Een overlevingspoging van de boom en geen gewenste reactie, want dat kost de boom veel energie.

Over mij

“Ik ben een bomenman in hart en nieren, niets leukers dan mijn werk” zegt Richard Redder. “Mijn doel is om u te ontzorgen op het gebied van o.a. boomonderhoud, bomen verwijderen en boomveiligheid. Verder geef ik graag goed onderbouwde adviezen zodat uw geliefde boom nog jaren mee kan.”

Waarvoor kan je bij Redder boomverzorging terecht?

  • Onderhoud bomen en hagen
  • Verwijderen bomen
  • Controle en advies bomen
  • Jonge aanplant
  • Versnipperen takken
  • Herstel bij stormschade
  • Groeiplaats verbetering

Contact Informatie

Julianalaan 17, 1483 VE, De Rijp

+31 6 42997669

info@redderboomverzorging.nl

Ma-Vr: 08.00 - 20.00 uur